Βασιλική Λαζαράκου
Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για τις Ευρωεκλογές 2019

Είναι μεγάλη μου τιμή η επιλογή μου από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υποψήφιας ευρωβουλευτή. Και αποτελεί για μένα πρόκληση, γιατί συμπίπτει με μια ιστορική στιγμή, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Οι εκλογές αυτές έχουν φόρτιση πολιτική, καθώς από τη μια πλευρά η Ευρώπη μάχεται τον λαϊκισμό, καλούμενη να εμπνεύσει και πάλι τους λαούς της με ένα νέο έμπρακτο μοντέλο αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογικό σχεδιασμό και από την άλλη, η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης.
Οι 705 ευρωβουλευτές που θα αναδειχθούν για να αντιπροσωπεύσουν τους Ευρωπαίους πολίτες την προσεχή πενταετία αναλαμβάνουν την ευθύνη να αγωνιστούν για τα ιδεώδη της Ευρώπης, αλλά και να μπολιάσουν την καθημερινότητα της με δικαιώματα, οράματα και στόχους. Να την εφοδιάσουν με εργαλεία κατάλληλα για την ιχνηλάτηση του μέλλοντος. Για περισσότερο Ευρώπη των λαών.
Αισθάνομαι ήδη ότι κινούμαι σε περιβάλλον οικείο. Έχω γνωρίσει την Ευρώπη μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα και κυρίως, μέσα από τη διαμόρφωση νομοθετημάτων για τη λειτουργία της Κεφαλαιαγοράς, με τη συμμετοχή μου για παράδειγμα στις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επίτευξη της πρώτης πολιτική συμφωνίας επί της Ελληνικής Προεδρίας το 2014, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
 
Η Ευρώπη που έχω γνωρίσει είναι μία Ευρώπη που έχει πλέον θέσει ως πρωταρχικό στόχο την Ανάπτυξη. Σε αυτή την Ευρώπη θέλω να συμβάλλω, με την υποψηφιότητα μου. Σε μια Ισχυρή Ευρώπη, αλλά και μια εξίσου Ισχυρή Ελλάδα, στους κόλπους της.
 
Για να επιτύχουμε αυτή την ισχύ, θα πρέπει να υπάρξουν οι αντιπρόσωποι εκείνοι, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θα μπορούν να διαμορφώνουν πολιτικές συμφέρουσες για τη χώρα μας αλλά και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Βασικός μου στόχος είναι να θέσω την εμπειρία μου στην υπηρεσία των Ελλήνων και να μεταφέρω τη φωνή μας στις συζητήσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για περισσότερη Δημοκρατία στους θεσμούς αλλά και για περισσότερη Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δέσμευσή μου είναι να αποτελέσω μια δυνατή φωνή, που θα προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα.
 
Γι’ αυτό συμπορεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να βγει η χώρα από την κρίση, και να κερδίσει το στοίχημα επανεκκίνησης της Οικονομίας της. Προτεραιότητά μου θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη ενός ασφαλούς χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας, αλλά και η πρόκριση ενός βιώσιμου μοντέλου στο πεδίο της ενεργειακής μετάβασης με οικολογικές φιλοδοξίες. Προτεραιότητά μου θα είναι επίσης η συμβολή μου στην οικοδόμηση ενός γόνιμου περιβάλλοντος για την έρευνα και την τεχνολογία που θα στηρίζει την καινοτομία των επιχειρήσεων, αλλά και για μεγαλύτερη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας καθώς και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην ήπειρό μας.
 
Συμπορεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει στην Ευρώπη τη φωνή της. Πράγματι, πολλά έχουν γίνει αλλά πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν. Η Ελλάδα πρέπει να είναι μέρος της λύσης, να διαμορφώνει το μέλλον και να μην ακολουθεί μονίμως ειλημμένες αποφάσεις. Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Η δημογραφία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, η διαφύλαξη των προσωπικών ελευθεριών και η κλιματική αλλαγή είναι μερικά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες δεκαετίες. Είναι στο χέρι μας να δούμε το μέλλον με θάρρος και να μετουσιώσουμε τις αλλαγές σε ευκαιρίες.
 
Στόχος μου είναι να συμβάλλω σε μια καλύτερη Ευρώπη, Ευρώπη της Προόδου, της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Μία Ευρώπη όπου οι διαφορές γίνονται δύναμη Προόδου, η ανάγκη κίνητρο για περισσότερο ανθρωπισμό και Αλληλεγγύη και η συμπόρευση των λαών έμπνευση για ακόμα περισσότερο Δημοκρατία.
Ελλάδα Μπορούμε την Ευρώπη που Αξίζουμε!