Θερμής υποδοχής έτυχε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Λαζαράκου κατά την επίσκεψή της στη Λακωνία, την Πέμπτη 4 Απριλίου. Η δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Μάνη, έδωσε το «παρών» στην ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λακωνίας, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς παράγοντες αναλύοντας τις δυνατότητες που δίδει η Ευρώπη για την ενίσχυση της ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού.

Η υποψηφιότητα της Βασιλικής Λαζαράκου ανακοινώθηκε μόλις την Τετάρτη 3 Απριλίου από τη Νέα Δημοκρατία, ως μίας εκ των τεσσάρων υποψηφίων που δεν έχουν διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών. Η κάθοδος στις ευρωεκλογές είναι το επισφράγισμα της εικοσαετούς και πλέον πορείας της στον Χρηματιστηριακό και Τραπεζικό χώρο, αλλά και της συμβολής της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, υπό τον ρόλο της αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Βασιλική Λαζαράκου έχει διατελέσει επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την πιο σημαντική νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς, ενώ το 2014 ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια. Μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University), από όπου έλαβε τόσο το Μεταπτυχιακό της και το Διδακτορικό της (JSD).

Εξηγώντας, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέλθει στον στίβο των Ευρωεκλογών, η ίδια χαρακτήρισε ιστορική τη συγκυρία, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

«Συμπορεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε μεταξύ άλλων, «για να βγει η χώρα από την κρίση, και να κερδίσει το στοίχημα επανεκκίνησης της Οικονομίας της. Προτεραιότητά μου θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας, αλλά και η πρόκριση ενός βιώσιμου μοντέλου στο πεδίο της ενεργειακής μετάβασης, με οικολογικές φιλοδοξίες. Προτεραιότητά μου θα είναι επίσης η συμβολή μου στην οικοδόμηση ενός γόνιμου περιβάλλοντος για την έρευνα και την τεχνολογία που θα στηρίζει την καινοτομία των επιχειρήσεων, αλλά και για μεγαλύτερη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας καθώς και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην ήπειρό μας».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο neodimokratis.gr και βρίσκεται εδώ.